Къде и защо да закупя интегратори и козметика с колаген?

- Секция Любопитно

Плашат ли те промените в тялото ти, които настъпват с напредване на възрастта? Бръчките стават все по-очевидни и болките в ставите започват да те карат да страдаш, нали? Още по-лошо е, ако това се служи преждевременно.


Основната причина за преждевременното остаряване е, че тялото спира да произвежда достатъчно колаген, който гарантира стегната кожа и здрави стави. С навършването на около 25 години нивата на колаген в тялото започват да намаляват, а на 60-годишна възраст колагенът е едва около една четвърт от количеството, което човек е имал в младостта си.


Колагенът е отговорен да поддържа кожата стегната и гладка. Наименованието му произлиза от гръцката дума "kolla", което означава "лепило". Тъй като количеството му намалява с възрастта, кожата се отпуска, губи гладкостта и еластичността си и се появяват бръчки. За щастие колагеновите продукти помагат на кожата може да поддържа максимална гъвкавост и да забави появата на бръчки, но са и особено популярни сред спортистите и феновете на бодибилдинга. Протеинът е необходим за създаването на креатина в тялото и за повишаване на мускулната маса.Съвременните потребители са изправени пред огромен избор, но не всички продукти, предлагани на пазара са еднакви. Козметичната индустрия предлага огромно разнообразие от кремове на базата на колаген, при покупката обаче, решаващо значение има количеството и качеството на съдържащия се в тях колаген. За да си осигуриш най-добрата добавка с колаген и да се снабдиш с нужното количесто от този протеин, намери най-качествения колаген, съществуващ на пазара! Запознай се с видовете, с техните съставки и се информирай от къде да ги закупиш.Интернет предлага неограничени възможности за закупуване на добавки с колаген. Но в автентичността на тези предложения често е под въпрос. За да бъде ефикасен и да даде резултати, колагенът трябва да е оригинален, а интернет магазинът - да заслужава доверие. При избора на продукт с колаген не търси само най-икономичния вариант, а направи нужните проучвания преди да закупиш. Известно е, че продуктът, който е качествен и ефикасен, няма да бъде сред най-евтините на рафта, но не разчитай единствено на цената като индикатор за качеството.Колагенът, който се използва при създаване на козметичните продукти има различен произход - растителен, животински и морски. Съществува и натурален колаген (наречен още "жив"), представляващ трансдермален гел. Той е без мирис, не предизвиква алергии, унищожава бактериите, успокоява болката и сърбежа, не създава зависимост. Рибният колаген се разпада на същите аминокиселини, от които е изграден и човешкият, и повишава синтеза на собствен колаген.Хидролизираният колаген, известен като желатин, е чист протеин, получен от суровини със съдържание на колаген. Той е с високо качество, лишен е от захар и холестерол и не съдържа мазнини, лесно смилаем е и не са известни случаи на алергия. Но неговият недостатък е, че не е в състояние да повлияе на кожата по същия начин, както природния колаген (т.е. явява се непълноценен заместител на естествения колагенов протеин).

 

Натуралният колаген

 съдържа природен колаген - същият който изгражда човешката кожа, коса, кости и стави. Структурата му е тройна спирала. Използва се предимно в хранителните добавки и при производството на маски за лице, колагенови пластири и превръзки.Inventia е единствената компания на пазара, произвеждаща продукти, които съдържат колаген в немодифициран вид, идентичен с естествено присъстващия в нашето тяло. Марката предлага три вида жив колаген – за лице, за тяло и за коса и за нокти.

Натуралният колаген INVENTIA ®

 има консистенцията на гел, който се абсорбира лесно, тъй като съдържа повече от 90% колаген в сухо вещество. Той е единственият в света, който запазва биологичната си активност между 5 и 26°C и не я губи преди да се усвои в извънклетъчното пространство. Предлага се във формата на гел за вътрешно и външно приложение и капсули. Вграждането на колагена в клетките на кожата започва тридесет минути след прилагането на гела и няма странични ефекти.INVENTIA произвежда своите козметични продукти в стерилни лабораторни условия. Водата, използвана в процеса на производство се подлага на хиперфилтрация с метод за обратна осмоза, а контейнерите и инструментите са стерилизацирани. Продуктите се поставят в стъклени съдове с дозатор, защитен с полистирол. Всичко това се прави с цел да се защити триизмерната структура на колагена, което е от решаващо значение за неговата ефективност. Степента на усвояването им е изключителна - тридесет минути след нанасяне на крема върху кожата, колагенът започва да се съединява с клетките й, а след по-малко от 48 часа значително нараства нивото на хидроксипролин около хондроцитите, които произвеждат колаген в костите. Колагенът, заедно с еластина в кожата, й придават еластичност и здравина, осигурявайки поддръжка за фибробластите. С необичайното си свойство да се свързва с водата колагенът спомага за хидратацията на кожата, като същевременно стимулира, възстановява, регенерира и подобрява еластичността на кожата.


Единственият официален вносител и дистрибутор на продуктите на INVENTIА е "АЛОХА България" ЕООД, а всички оригинални продукти могат да бъдат закупени от нашите читатели на тел. 0700 300 21 или от сайта

aloha.bg

с 20% отстъпка с код 9300.


Коментирай свободно: