Как да пишем по- правилно в Интернет

- Секция Интернет

За да пишете по- правилно е необходимо единствено да си инсталирате Mozilla Firefox и Addon за Mozilla Firefox- Bulgarian Dictionary-От създателите на bgoffice .

Mozilla Firefox
може да бъде инсталиран от тук, а Bulgarian Dictionary може да бъде инсталиран от тук. Идеята на този адон "Bulgarian Dictionary" е да коригира текста които въвеждате (Bulgarian spellchecking).Когато открие дума която не се съдържа в неговата база с думи я подчертава с червено което спомага за лесното откриване на потенциалната грешка(Ще има думи които също ще бъдат съществременно подчертани и правилно написани, но това не трябва да ви притеснява защото думата явно не присъства в базата с думи и затова просто я игнорирате като грешна.

Възниква един въпрос: Кога "Bulgarian Dictionary" ще подчертава неправилно написани думи ? Отговорът е, че ще подчертава неправилнити думи тогава и само тогава когато текстът е в режим за въвеждане, т.е. когато пишете публикация в Блог, в някои сайт или ползвате Google Docs. Очевидно идеята е да не пречи на спокоиното сърфиране в Интернет.


Коментирай свободно: