Биография на Лари Пейдж

- Секция Други

Лари ПейджВ друга статия беше направена биография на "Серегей Брин", а темата на тази е Лоурънс Пейдж, който е другият съосновател на всеизвестната търсещата машина Google. По настоящем Лари е Продуктов президент в Google Inc.

Лари Пейдж е роден през 1973 г. в Ленсинг, Мичиган. Той е син на Карл Пейдж, професор по компютърни науки в Мичиганския Университет. Майка му е Глория Пейдж, преподавател по компютърно програмиране в същият университет. Роден в такова семейство той просто има всички предпоставки за да има осигурено бъдеще в IT индустрията по един или друг начин.
След завършването на средното училище Ийст Ленсинг той учи за бакалавърска степен по компютърно инженерство в Мичиганският университет. По-късно след като завършва Мичиганският Университет с бакалавърска степен довършва образованието си с Магистърска степен от Станфордският университет. В този университет той среща Сергей Брин, те не стават приятели от първият път поради факта, че спорят по всяка възможна тема, до която се докопат. За тяхна (а и наша) радост по-късно откриват и общият си интерес - извлечане на информация от големи храничища за данни (което представлява и търсачката Google). Те са запленени от този проект и не чакат дълго време и започват работа върху него. Той по-късно се превръща в търсачката Google.

Те виждат, че идеята им е доста интересна и се опитват да я продадът на някоя компания за да я реализира, но така и не успяват. Поради тази причина те правят бизнес план и изчисляват, че им е необходим 1 млн. долара за да стартират собственият си бизнес с обработване на данни в интернет и търсенето им от заинтересовани потребители. Те поемат този риск и през 1998 г. се ражда компанията Google в Менло Парк, Калифорния. Тя се разраства със заплашителни темпове като броят на служителите непрекъснато расте и това налага Google да се премести на по-удобно място и то е Маунтаун Вю, Калифорния.

През 2002 г. Лари Пейдж получава признание за своята работа по Google и приноса й за развитието на интернет като е обявен един от Световните икономически лидери. Той става член на National Advisory Committee (NAC) на университета мичигън.


Коментирай свободно: